ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Η Ακαδημία μας έχει σαν σκοπό να προσφέρει παράλληλα με τη μάθηση της τεχνικής του ποδοσφαίρου και τη κατάλληλη διαπαιδαγώγηση προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με στόχο από κοινού με την οικογένεια και τους δασκάλους/καθηγητές τους να βγάλουμε πρώτα από όλα σωστούς ανθρώπους στη κοινωνία. Επίσης εκεί που υπάρχει το ταλέντο, με τη σωστή εξειδικευμένη προπόνηση και καθοδήγηση από τους προσοντούχους προπονητές μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μία επιτυχημένη ποδοσφαιρική καριέρα.

Οι αρχές μας :

  1. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής με στόχο να παίζουν για αυτό το λόγο όταν υπάρχουν αρκετά παιδιά ανά ηλικία δημιουργούνται περισσότερες ομάδες.
  2. Η κατάταξη τους σε Α και Β ομάδες έχει σκοπό να παίζουν με συμπαίκτες και αντιπάλους περίπου της ίδιας δυναμικότητας για να βελτιώνονται και να το απολαμβάνουν. Εδώ να σημειώσω ότι οι προπονητές αξιολογούν τις δυνατότητες των παιδιών ακριβοδίκαια χωρίς να επιτρέπεται οποιαδήποτε παρεμβολή από γονείς ή φίλους. Να ξέρετε επίσης ότι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είναι από τους καλύτερους κριτές.
  3. Τα παιδιά θα αξιολογούνται συνεχώς και εύκολα θα μπορεί να γίνεται αλλαγή είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω για να υπάρχουν και τα κατάλληλα κίνητρα για τα παιδιά.
  4. Ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει προς κάθε κατεύθυνση και οι συμπεριφορές όλων, προπονητών, παιδιών και γονέων πρέπει να είναι υπόδειγμα.
  5. Επίσης η συνέπεια είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς την επιτυχία.
  6. Η Ακαδημία ήταν, είναι και θα είναι μία μεγάλη οικογένεια, από το πιο μικρό μέχρι και το πιο μεγάλο παιδί και χαρά μας είναι να υπάρχει μία δυνατή φιλία που θα αντέξει στο χρόνο γιατί οι φιλίες μέσα από τον αθλητισμό είναι ότι το καλύτερο.
  7. Υπομονή, επιμονή, πειθαρχεία, ομαδικό πνεύμα, πίστη, υπακοή είναι μερικές αρετές που χρειάζονται για την επιτυχία.
  8. Αγάπη και μεράκι πρέπει να συνοδεύουν τις προσπάθειες των παιδιών.
  9. Τέλος πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά απερίσπαστα, όλοι να παίξουμε το δικό μας ρόλο ως εκεί που μας αναλογεί. Δηλαδή ο καθένας στο χώρο του να είναι συνταξιδιώτης στη προσπάθεια των παιδιών που είναι οι πρωταγωνιστές στη ζωή μας και να δίνουμε απλόχερα ένα ζεστό χειροκρότημα είτε κερδίσουν , είτε χάσουν ένα αγώνα γιατί είναι η προσπάθεια που μετρά πάνω από όλα.